Pomocníci v péči o pleť

Některých udělátek a pomůcek v kosmetice se vyloženě bojím. Třeba kleštiček na řasy, nebo pomerančového dřívka na nehtovou kůžičku. Ale taková houbička.. nebo lufa, to je jiné kafe!

Houbičku koupíte v Rosmannu za 20Kč/ 2ks. Je vhodná na odličování, smývání masek atd. Houba je v pytlíku seschlá a tvrdá, ale jakmile ji namočíte, krásně nabobtná zhruba na dvojnásobek svojí velikosti. A je hebká a taková poddajná.


Po namočení.
Já hubku používám ke smývání masek. Jde to daleko snadněji a rychleji. Navíc nemusím z obličeje dřít přischlou masku, takže si obličej zbytečně nepodráždím.


Odlíčit jsem se s ním zkoušela jenom jednou. Sice se nějak moc nelíčím, ale přišlo mi, že líčidla matlám po obličeji bez nějakého viditelného výsledku.

Lufa je popínavá rostlina z čeledi tykvovitých. Nezralé plody se konzumují a z těch dozrálých se vyrábí přírodní houba.

S koupí je to trochu horší. Poslední exempláře jsem koupila v Debenhams na Václaváku a od té doby nemůžu sehnat nové.. 3 kusy mě tenkrát vyšly na nějakých 150Kč. Kdyby jste někdo věděl, kde sehnat, dejte vědět!

V balíčku je lufa hodně slisovaná, takže když ji ponoříte do vody, je to hotové hrnečku vař!


Před prvním namočením.


Lufa se pěkně nasákne a vypadá jako nějaká mořská houba.
Do svojí původní velikosti se už neseschne.

A na co ji používám? Je to úžasný jemný peeling na obličej i tělo. Lufou si můžete peelingovat jen tak navlhčenou pleť, nebo použít svoje oblíbené mýdlo či gel. Ačkoliv je na dotek jemná, z obličeje pěkně odstaní odumřelé buňky a krásně ho promasíruje.

Ještě dodám poznámku k údržbě: po každém použití houbičky propláchnu čistou vodou a nechám je volně uschnout. Jednou za 2- 3 týdny je vyvařím v horké vodě, abych je zbavila nečistot a bakterií.

Zkuste je také a neprohloupíte!

Hezký den! :)

Komentáře

  1. Hubku ešte nemam žiadnu ale zišla by sami na čistenie pleti trochu viac ju pošuchať, z avonu som si objednala taku kefku na čistenie pleti tak som zvedava čo to je zač:)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Flíčky po akné? Žádný problém!

Jak jsem změnila názor na Mádaru

Dobrá pleťová maska. Zn.: V prášku!